ΥΛΙΚΑ:
- 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 150 ml λάδι
- 150 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια ή κουκουνάρια, χοντροκομμένα
- 70 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 600 γρ. ζάχαρη
- 800 ml νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
- Λίγη κανέλα
- Αμύγδαλα ή καρύδια ή κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να προκύψει ένα αραιό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά το σιμιγδάλι με το λάδι.
- Όσο περισσότερο το καβουρδίζουμε τόσο πιο σκούρος και πιο βαρύς θα γίνει ο χαλβάς.
- Ρίχνουμε προσεκτικά λίγο λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Χωρίζουμε τον χαλβά σε δύο μέρη και προσθέτουμε στο ένα μέρος την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει.
- Όταν κρυώσει ο χαλβάς, τον τοποθετούμε σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια ή μπολάκια και σερβίρουμε με λίγη κανέλα και ξηρούς καρπούς.
- Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορούμε να αναμείξουμε τους χαλβάδες και να τους κόψουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ για μπισκότα.
Tip: Αν θέλουμε λίγο πιο μαλακό τον χαλβά, προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό.
Πηγή: agelioforos.gr