Searching...
Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με δύο γεύσεις


ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 150 ml λάδι
  • 150 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια ή κουκουνάρια, χοντροκομμένα
  • 70 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 800 ml νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

  • Λίγη κανέλα
  • Αμύγδαλα ή καρύδια ή κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να προκύψει ένα αραιό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Σε άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά το σιμιγδάλι με το λάδι. 
  • Όσο περισσότερο το καβουρδίζουμε τόσο πιο σκούρος και πιο βαρύς θα γίνει ο χαλβάς. 
  • Ρίχνουμε προσεκτικά λίγο λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. 
  • Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Χωρίζουμε τον χαλβά σε δύο μέρη και προσθέτουμε στο ένα μέρος την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει. 
  • Όταν κρυώσει ο χαλβάς, τον τοποθετούμε σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια ή μπολάκια και σερβίρουμε με λίγη κανέλα και ξηρούς καρπούς. 
  • Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορούμε να αναμείξουμε τους χαλβάδες και να τους κόψουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ για μπισκότα.

Tip: Αν θέλουμε λίγο πιο μαλακό τον χαλβά, προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό.

Πηγή: agelioforos.gr
 
Back to top!