Searching...
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014
Δευτέρα, Μαΐου 19, 2014

Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού


ΥΛΙΚΑ:

  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή 6 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Μισό κουτ. γλ. ρίγανη
  • Μισό κουτ. γλ. δυόσμος
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα
  • Λίγο ξύδι και λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το σκόρδο, την φρυγανιά, το κύμινο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Πλάθουμε κεφτεδάκιακαι τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη ρίγανη, το δυόσμο, την πάπρικα, λίγο ξύδι και ελαιόλαδο
  • Το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να δέσει
  • Τα κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού είναι έτοιμα!
Tip: Μπορείς να προσθέσεις δυόσμο στα κεφτεδάκια, ταιριάζει πολύ!

Πηγή: nostimada.gr
 
Back to top!