ΥΛΙΚΑ:
- Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή 6 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κύμινο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Μισό κουτ. γλ. ρίγανη
- Μισό κουτ. γλ. δυόσμος
- 1 κουτ. γλ. πάπρικα
- Λίγο ξύδι και λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το σκόρδο, την φρυγανιά, το κύμινο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
- Πλάθουμε κεφτεδάκιακαι τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη ρίγανη, το δυόσμο, την πάπρικα, λίγο ξύδι και ελαιόλαδο
- Το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να δέσει
- Τα κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού είναι έτοιμα!
Tip: Μπορείς να προσθέσεις δυόσμο στα κεφτεδάκια, ταιριάζει πολύ!
Πηγή: nostimada.gr