Υλικά (για 24 κανελόνια)
Για την γέμιση
- 300 γρ. τονος σε νερο, στραγγισμένος και σπασμένος καλά με το χέρι
- 1⁄2 κούπα cottage cheese
- 1 κ.γ. μαϊντανός
- 1⁄2 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 1⁄4 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Για την σάλτσα
- 1⁄2 κούπα γιαούρτι
- 1⁄2 κούπα cottage cheese
- 1⁄4 άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1⁄8 κ.γ. σκόρδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά της γέμισης και γεμίζετε τα κανελόνια. Κάνετε το ίδιο, σε ένα ξεχωριστο μπωλ, με τα υλικά για τη σάλτσα.
- Τοποθετείτε τα κανελόνια στο ταψί, και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Ψήνετε για 30' περίπου.
Tip
Σερβίρετε με λίγο δροσερό γιαούρτι δίπλα ή κάποια σως που να περιέχει γιαούρτι.
Πηγή: queen.gr