Υλικά
- 650 γρ. πατάτες, κομμένες κατά μήκος
- 2 κ.σ. σάλτσα πέστο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 ντοματίνια
- 175γρ τόνου σε κονσέρβα
- 200γρ. πράσινα φασολάκια, κομμένα στη μέση
- 2 χούφτες σπανάκι, baby ιδανικά
Εκτέλεση
- Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήστε τις να βράσουν για 8 - 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το πέστο με το ελαιόλαδο, για το dressing. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, σουρώστε και σπάστε σε κομμάτια τον τόνο.
- Προσθέστε τα φασολάκια στις πατάτες για τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος.
- Σουρώστε τις πατάτες και τα φασολάκια και ρίξτε τα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά μέσα το σπανάκι, έτσι ώστε η θερμοκρασία των λαχανικών να το ζεστάνει λίγο.
- Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τον τόνο και τα ντοματίνια, περιχύσετε με τη σάλτσα πέστο, και ανακατέψτε απαλά.
Tip
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια βραστού, σφιχτού, αυγού.
Πηγή: queen.gr