Searching...
Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ζεστή σαλάτα με πατάτες, τόνο και σάλτσα πέστο



Υλικά

  • 650 γρ. πατάτες, κομμένες κατά μήκος
  • 2 κ.σ. σάλτσα πέστο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 ντοματίνια
  • 175γρ τόνου σε κονσέρβα
  • 200γρ. πράσινα φασολάκια, κομμένα στη μέση
  • 2 χούφτες σπανάκι, baby ιδανικά

Εκτέλεση 

  • Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήστε τις να βράσουν για 8 - 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το πέστο με το ελαιόλαδο, για το dressing. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, σουρώστε και σπάστε σε κομμάτια τον τόνο.
  • Προσθέστε τα φασολάκια στις πατάτες για τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος.
  • Σουρώστε τις πατάτες και τα φασολάκια και ρίξτε τα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά μέσα το σπανάκι, έτσι ώστε η θερμοκρασία των λαχανικών να το ζεστάνει λίγο.
  • Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τον τόνο και τα ντοματίνια, περιχύσετε με τη σάλτσα πέστο, και ανακατέψτε απαλά.

Tip
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια βραστού, σφιχτού, αυγού.

Πηγή: queen.gr
 
Back to top!