Searching...
Κυριακή, 25 Μαΐου 2014
Κυριακή, Μαΐου 25, 2014

Σαλάτα σε κανταΐφι με σορμπέ λεμόνι και θυμάρι


ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ:

  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε 250 ml νερό, βράζω 250 γρ. ζάχαρη για 10 λεπτά. 
  • Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια. 
  • Τα αφήνω για 5 λεπτά, σουρώνω και αφήνω να κρυώσει. 
  • Ρίχνω στο μείγμα 250 ml χυμό λεμονιού και ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο, 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και επιπλέον τα φύλλα από 2 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού. 
  • Ανακατεύω και αδειάζω μέσα σε παγοθήκες, τις οποίες τοποθετώ στην κατάψυξη. 
  • Όταν το μείγμα παγώσει, το αδειάζω στον κάδο του μίξερ και το χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να αφρατέψει. 
  • Βάζω το σορμπέ σε μεταλλικό μπολ και το καταψύχω ξανά μέχρι να σερβίρω. 

ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ:

  • Ξαίνω και μαλακώνω 200 γρ. έτοιμο φύλλο κανταΐφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη. 
  • Το χωρίζω σε 12 κομμάτια και τα απλώνω σε λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρούς κύκλους διαμέτρου 12-14 εκ. 
  • Βουτυρώνω με ένα πινέλο, βάζω επάνω άλλη μία λαδόκολλα και ένα άδειο ταψί για βάρος. 
  • Ψήνω στον φούρνο, στους 160°C, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 



  • Σε ένα πιάτο, λιώνω με το πιρούνι 20 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ώστε να αποκτήσουν υφή πουρέ. 
  • Σε ένα άλλο, ανακατεύω 150 γρ. φέτα με 450 γρ. ανθότυρο.
  • Πλένω 1 ματσάκι ρόκα, αφήνω να στραγγίξει, κόβω με τα χέρια και περιχύνω με λίγο έ.π. ελαιόλαδο και ξίδι. 
  • Σερβίρω στο κέντρο ενός πιάτου το ένα επάνω στο άλλο: 1 κ.σ. χουρμά, 1 φύλλο κανταΐφι, πάλι λίγο χουρμά, 1 κ.γ. λιωμένα τυριά, 1 φύλλο κανταΐφι και τελειώνω με 1 μπάλα σορμπέ. 
  • Στολίζω με λίγα φύλλα ρόκας (υλικά για 6 άτομα).
Πηγή: tovima.gr
 
Back to top!