ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ:
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε 250 ml νερό, βράζω 250 γρ. ζάχαρη για 10 λεπτά.
- Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια.
- Τα αφήνω για 5 λεπτά, σουρώνω και αφήνω να κρυώσει.
- Ρίχνω στο μείγμα 250 ml χυμό λεμονιού και ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο, 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και επιπλέον τα φύλλα από 2 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού.
- Ανακατεύω και αδειάζω μέσα σε παγοθήκες, τις οποίες τοποθετώ στην κατάψυξη.
- Όταν το μείγμα παγώσει, το αδειάζω στον κάδο του μίξερ και το χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να αφρατέψει.
- Βάζω το σορμπέ σε μεταλλικό μπολ και το καταψύχω ξανά μέχρι να σερβίρω.
ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ:
- Ξαίνω και μαλακώνω 200 γρ. έτοιμο φύλλο κανταΐφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη.
- Το χωρίζω σε 12 κομμάτια και τα απλώνω σε λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρούς κύκλους διαμέτρου 12-14 εκ.
- Βουτυρώνω με ένα πινέλο, βάζω επάνω άλλη μία λαδόκολλα και ένα άδειο ταψί για βάρος.
- Ψήνω στον φούρνο, στους 160°C, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα πιάτο, λιώνω με το πιρούνι 20 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ώστε να αποκτήσουν υφή πουρέ.
- Σε ένα άλλο, ανακατεύω 150 γρ. φέτα με 450 γρ. ανθότυρο.
- Πλένω 1 ματσάκι ρόκα, αφήνω να στραγγίξει, κόβω με τα χέρια και περιχύνω με λίγο έ.π. ελαιόλαδο και ξίδι.
- Σερβίρω στο κέντρο ενός πιάτου το ένα επάνω στο άλλο: 1 κ.σ. χουρμά, 1 φύλλο κανταΐφι, πάλι λίγο χουρμά, 1 κ.γ. λιωμένα τυριά, 1 φύλλο κανταΐφι και τελειώνω με 1 μπάλα σορμπέ.
- Στολίζω με λίγα φύλλα ρόκας (υλικά για 6 άτομα).
Πηγή: tovima.gr