Searching...
Παρασκευή 16 Μαΐου 2014
Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Σπανακόρυζο λεμονάτο


ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κιλά σπανάκι
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½  ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 μικρά λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, και το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει. Στη συνέχεια, το σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, αφού προηγουμένως το έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε και το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε και αυτό.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το νερό και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Προς το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, σβήνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.
Πηγή: minervahorio.gr
 
Back to top!