Υλικά:
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρύσεις
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
- 1 κουτάλι γλυκού μπέικιν
- 5 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
Για την γέμιση
- 8 κρεμμύδια τα μισά τριμμένα και τα υπόλοιπα ροδέλες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 200 γρ. γκούντα τριμμένο
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 150 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αλατίζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
- Στην συνέχεια σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι σε ένα μικρό τηγάνι.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα σωταρισμένα κρεμμύδια, το μπέικον και τα υπόλοιπα υλικά τις γέμισης.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και την απλώνουμε στην ταρτιέρα αφού την έχουμε βουτυρώσει και στα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Πηγή: mylady.gr