Searching...
Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014

Τάρτα με τυρί, κρεμμύδια και μπέικον


Υλικά: 

Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρύσεις
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
  • 1 κουτάλι γλυκού μπέικιν
  • 5 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
Για την γέμιση
  • 8 κρεμμύδια τα μισά τριμμένα και τα υπόλοιπα ροδέλες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση: 
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αλατίζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
  • Στην συνέχεια σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι σε ένα μικρό τηγάνι.
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα σωταρισμένα κρεμμύδια, το μπέικον και τα υπόλοιπα υλικά τις γέμισης.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και την απλώνουμε στην ταρτιέρα αφού την έχουμε βουτυρώσει και στα τοιχώματα.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Πηγή: mylady.gr
 
Back to top!