Searching...
Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014

Πιτσά-κώνος


Υλικά: 

Για τη ζύμη

  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια αλάτι, 
  • 1μιση κούπα νερό, 
  • 2 κουταλιές της σούπας και 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κυβάκι μαγιά.

Για τη γέμιση

  • Τριμμένη μοτσαρέλα
  • Σως για πίτσα 
  • Πεπερόνι (αν θέλεις) 
  • Μπέικον (προαιρετικά) 
  • Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 
  • Και ότι άλλο θέλεις για να γεμίσεις την πίτσα σου σε ψιλοκομμένη μορφή.

Εκτέλεση:

  • Ανάμειξε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μπολ και ζύμωσε τα υλικά. Πρόσθεσε σταδιακά το νερό (το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό) και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κάν’την μία μπάλα και βάλ’την σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις δύο κουταλιές του γλυκού λάδι. Κάλυψε το μπολ με μία πετσέτα και άφησε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
  • Μόλις φουσκώσει άπλωσέ την σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξέ την. Κόψ’την με το μαχαίρι στα 4 και πάρε το ένα από τα 4 κομμάτια. Θα χρειαστείς ένα εργαλείο που να έχει τη μορφή κώνου για να μπορέσεις να δώσεις αυτό το κωνικό σχήμα στην πίτσα σου.
  • Πάρε τον κώνο και τύλιξε γύρω από αυτόν, αφού τον αλείψεις πρώτα με λίγο λάδι, το ένα τέταρτο της ζύμης σου. Βάλ’το όπως είναι στο φούρνο για 6-8 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Αφαίρεσε τον κώνο σου από το φούρνο και βγάλε προσεκτικά τη ζύμη από τον κώνο. Ξεκίνα να γεμίζεις τη ζύμη σου με τυρί (μη ξεκινήσεις από τη σάλτσα γιατί μπορεί να ποτίσει η ζύμη και να αρχίσει να χύνεται από κάτω), έπειτα βάλε λίγη σως ντομάτας, συνέχισε με τα αλλαντικά σου, ξαναβάλε σως ντομάτας, πρόσθεσε μερικές πιπερίτσες και τελείωσε με μπόλικο τυρί.
  • Βάλε το κωνικό πιτσάκι σου στο φούρνο και ψήσ’το για 4-5 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσαφίσει η ζύμη απ’έξω.
Πηγή: briefingnews.gr
 
Back to top!