Searching...
Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Γεμιστές ελιές με μοσχάρι και χοιρινό


ΥΛΙΚΑ:

Για τη γέμιση :

  • 1 κιλό κιμά ψιλοκομμένο (500 γρ. μοσχαρίσιο και 500 γρ. χοιρινό)
  • 1,5 κιλό μεγάλες ελιές πράσινες
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 4 φύλλα σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Για το τηγάνισμα:

  • 2 αυγά
  • Αλεύρι
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά. Περνάμε από το μπλέντερ το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και τα προσθέτουμε στον κιμά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το κρασί, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις γεμίζουμε με τη γέμιση.
  • Τις αλευρώνουμε, τις περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Τις τηγανίζουμε σε αρκετό και καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ένα παγωμένο ουζάκι!
Πηγή: foodzine.gr
 
Back to top!