ΥΛΙΚΑ:
Για τη γέμιση :
- 1 κιλό κιμά ψιλοκομμένο (500 γρ. μοσχαρίσιο και 500 γρ. χοιρινό)
- 1,5 κιλό μεγάλες ελιές πράσινες
- 3 αυγά
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 4 φύλλα σέλινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Για το τηγάνισμα:
- 2 αυγά
- Αλεύρι
- Τριμμένη φρυγανιά
- Καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά. Περνάμε από το μπλέντερ το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και τα προσθέτουμε στον κιμά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το κρασί, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις γεμίζουμε με τη γέμιση.
- Τις αλευρώνουμε, τις περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
- Τις τηγανίζουμε σε αρκετό και καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ένα παγωμένο ουζάκι!
Πηγή: foodzine.gr