Searching...
Τρίτη 20 Μαΐου 2014
Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Ψωμί με πατάτα και φέτα


ΥΛΙΚΑ:

  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλάκια τσαγιού 
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό 
  • Αλεύρι: 200 γρ. 
  • Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού 
  • Καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη του τυριού πατάτες: 190 γρ. 
  • Αλάτι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
  • Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι 
  • Χοντροτριμμένο τυρί φέτα: 100 γρ. 
  • Ελιές Καλαμών: 20 χωρίς κουκούτσι 
  • Ελαφρά χτυπημένο αυγό: 1 μεγάλο 
  • Γάλα: 2 κουταλιές σούπας 
  • Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο: 2 κουταλάκια τσαγιού και 1 κλαδάκι ολόκληρο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε καλά ένα μικρό ταψάκι 20 εκ. περίπου. 
  • Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι για 3 - 4 λεπτά, να διαλύσει, αλλά να μην σκουρήνει. Το κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. 
  • Βάζετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τις πατάτες, τα 80 γρ. φέτα, τις 16 ελιές καλαμών και το κρεμμύδι. 
  • Χτυπάτε το αυγό με το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε να αναμειχθούν τα υλικά. Αλευρώνετε καλά τον πάγκο και αδειάζετε εκεί το μείγμα. Με αλευρωμένα χέρια, σχηματίζετε μια μπάλα και την βάζετε στο ταψί. 
  • Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί φέτα, τις 4 ελιές που κρατήσατε και τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου. Ψήνετε στον φούρνο, για 45 περίπου λεπτά, να ροδίσει. 
  • Βγάζετε από το φούρνο, βγάζετε με προσοχή το ψωμί από το ταψί και αφήνετε λίγο σε σχάρα να πέσει η θερμοκρασία του. Τρώγεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 
Πηγή: radicio.com
 
Back to top!