Searching...
Κυριακή 25 Μαΐου 2014
Κυριακή, Μαΐου 25, 2014

Αυγά με πατάτες και σουτζούκι πέταλο


ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ σουτζούκι πέταλο (ή άλλο λουκάνικο πικάντικο της αρεσκείας μας), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά Φλώρινας, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά «κέρατο», ψιλοκομμένη
  • 1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 1/2 κ. κ. ξερή μαντζουράνα, τριμμένη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα Αριδαίας ή μπούκοβο όχι πολύ καυτερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Αλατίζουμε καλά τις πατάτες, όπως είναι κομμένες σε κυβάκια και τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα σουρωτήρι για καμιά 15αριά λεπτά. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σουτζούκι για μερικά λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία. 
  • Το βγάζουμε με μια λαβίδα και σοτάρουμε στη θέση του τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μαζί το θυμάρι και τη μαντζουράνα και ελάχιστο αλάτι. 
  • Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για καμιά 10αριά λεπτά, μέχρι να μαραθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν μαζί με τα κρεμμύδια για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε. 
  • Ρίχνουμε ξανά το σουτζούκι στο τηγάνι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά (σε μέτρια) και σπάμε τα αυγά στο τηγάνι. 
  • Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να έχει «πιάσει» λίγο το ασπράδι και να μη θυμίζει ομελέτα. 
  • Αν τα θέλουμε πιο σφιχτά τα ξαναγυρίζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-1, 5 λεπτό. 
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα ή το μπούκοβο και σερβίρουμε αμέσως, με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες.

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!