Searching...
Σάββατο 24 Μαΐου 2014
Σάββατο, Μαΐου 24, 2014

Γλυκό ψυγείου με πεπόνι σε ποτήρια


ΥΛΙΚΑ για 8 ποτήρια:

  • 300 γρ. σάρκα από ώριμο, μυρωδάτο πεπόνι
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφια
  • 3 αβγά, απολύτως φρέσκα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 20-24 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150ml λικέρ που σας αρέσει (Μαρασκίνο, Κουαντρώ, Γκραν Μαρνιέ ταιριάζουν περισσότερο)
  • 5 κ.σ. γάλα
  • 1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη) και τη βάζουμε στο ψυγείο. 
  • Κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας τα πολλά υγρά που θα αφήσει, και τη χτυπάμε στο μπλέντερ με τη μισή ζάχαρη. Τη διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (όχι πάνω από 15'). 
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε τμηματικά το μασκαρπόνε (που έχουμε προηγουμένως δουλέψει λίγο, να γίνει αφράτο). 
  • Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τμηματικά τη σαντιγί και ανακατεύουμε  με κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή, τμηματικά και ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν.
  • Αδειάζουμε το λικέρ σε βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε με το γάλα. Έχουμε έτοιμα τα ποτήρια σερβιρίσματος (κατά προτίμηση κοντά και φαρδειά, σαν αυτά του ουίσκυ). 
  • Βουτάμε μερικά σαβουαγιάρ στο λικέρ για λίγα δευτερόλεπτα, τα βάζουμε στον πάτο αντίστοιχων ποτηριών. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και τα ποτήρια. 
  • Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα του πεπονιού και στη συνέχεια την κρέμα μασκαρπόνε.  Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη για να μην πάρουν ξένες μυρωδιές, μέχρι το σερβίρισμα (τουλάχιστον 3 ώρες). 
  • Γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.

Tip: Το ίδιο γλυκό γίνεται με ροδάκινο αντί γιά πεπόνι, σε αντίστοιχη ποσότητα). 
 
Back to top!