ΥΛΙΚΑ:
- 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
- 1 σαλάτα ή καρδιά μαρουλιού
- 3-4 ντομάτες
- 150 γρ. φασολάκια στρογγυλά, βρασμένα al dente
- 1 κουτί τόνο φιλέτο (160 γρ.)
- 12 ελιές Καλαμών
- 6 φιλετάκια αντζούγιας (προαιρετικά)
- 1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- για τη σάλτσα βινεγκρέτ:
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τη σαλάτα (σε στενά αν είναι μαρούλι).
- Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον κομματιάζουμε με πιρούνι, χωρίς να τον κάνουμε ψίχουλα. Κόβουμε τις ντομάτες σε κανονικά κομμάτια.
- Χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να γίνει παχύρρεστη.
- Σε μια απλωτή σαλατιέρα βάζουμε μαρούλι, φασολάκια, τόνο, μαϊντανό και ντομάτες, περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε όμορφα από πάνω τα βρασμένα αβγά, κομμένα κατά μήκος σε τέταρτα και βάζουμε ανάμεσα τις ελιές και τα φιλετάκια της αντζούγιας. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Tip: στην ίδια σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε βρασμένες πατάτες και κάππαρη.
Γαλλική συνταγή