Searching...
Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σαλάτα Νισουάζ με τόνο



ΥΛΙΚΑ:
  • 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
  • 1 σαλάτα ή καρδιά μαρουλιού
  • 3-4 ντομάτες 
  • 150 γρ. φασολάκια στρογγυλά, βρασμένα al dente
  • 1 κουτί τόνο φιλέτο (160 γρ.)
  • 12 ελιές Καλαμών
  • 6 φιλετάκια αντζούγιας (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • για τη σάλτσα βινεγκρέτ:
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • Αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τη σαλάτα (σε στενά αν είναι μαρούλι). 
  • Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον κομματιάζουμε με πιρούνι, χωρίς να τον κάνουμε ψίχουλα. Κόβουμε τις ντομάτες σε κανονικά κομμάτια. 
  • Χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να γίνει παχύρρεστη. 
  • Σε μια απλωτή σαλατιέρα βάζουμε μαρούλι, φασολάκια, τόνο, μαϊντανό και ντομάτες, περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. 
  • Τοποθετούμε όμορφα από πάνω τα βρασμένα αβγά, κομμένα κατά μήκος σε τέταρτα και βάζουμε ανάμεσα τις ελιές και τα φιλετάκια της αντζούγιας. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.


Tip: στην ίδια σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε βρασμένες πατάτες και κάππαρη. 

Γαλλική συνταγή
 
Back to top!