Searching...
Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Φανταστικές Μελιτζάνες Ιμάμ


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 1/2 κιλά μελιτζάνες [κατά προτίμηση αργίτικες]
  • 3 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 5-6 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί  κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες *
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1  φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • τυρί φέτα [προαιρετικά]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις πλένετε . Με ένα μαχαίρι κάνετε 2 σχισμές, όχι πολύ βαθιές σε κάθε μελιτζάνα, σχηματίζοντας ένα σταυρό. Τις αλατίζετε μέσα στις σχισμές και τις αφήνετε στο σουρωτήρι για 20΄.Μετά τις πλένετε και τις στίβετε απαλά με τα χέρια σας να φύγει το νερό.
  • Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σωτάρετε τις μελιτζάνες να θωρακισθούν από όλες τις πλευρές. Βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι τους. Εναλλακτικά, αντί να τις τηγανίσετε, βάλτε τες ταψάκι στο φούρνο και ψήστε τες για 15΄στους 190 βαθμούς.
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τησάλτσα για 10 λεπτά να σιγοβράσει.
  • Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ταψάκι τις αλατοπιπερώνετε και με ένα κουτάλι τις γεμίζετε με το μείγμα των κρεμμυδιών. Τις περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και ψήνετε το φαγητό σας στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και μείνουν με το λάδι τους. [Προαιρετικά 10΄πριν βγάλετε τις μελιτζάνες από το φούρνο, πασπαλίστε τες με χονδροθρυμματισμένο τυρί φέτα].

Tips: 

Αυξομειώστε τη ποσότητα του σκόρδου ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Προαιρετικά προσθέστε και πιπεριές και…


Προαιρετικά πασπαλίστε με τυρί φέτα λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο…


Πηγή: sintayes.gr
 
Back to top!