ΥΛΙΚΑ:
- 400 γρ. πένες (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 2 σκ. σκόρδου τριμμένες
- 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
- 1 1/2 φλ.τσ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε στο μούλτι ή ένα μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι και κάνουμε έναν ομοιόμορφο πολτό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι.
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τυρί αν θέλουμε.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente κρατώντας 2-3 κ.σ. από το νερό τους.
- Ανακατεύουμε με το πέστο και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Αν δεν χρησιμοποιηθεί όλο, διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες, σκεπασμένο με μεμβράνη.
Πηγή: athinorama.gr