Searching...
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014
Τρίτη, Ιουλίου 15, 2014

Πένες με πέστο γιαουρτιού


ΥΛΙΚΑ: 

  • 400 γρ. πένες (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 2 σκ. σκόρδου τριμμένες
  • 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
  • 1 1/2 φλ.τσ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μούλτι ή ένα μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι και κάνουμε έναν ομοιόμορφο πολτό. 
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. 
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι. 
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τυρί αν θέλουμε.
  •  Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente κρατώντας 2-3 κ.σ. από το νερό τους. 
  • Ανακατεύουμε με το πέστο και σερβίρουμε αμέσως. 

Tip: Αν δεν χρησιμοποιηθεί όλο, διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες, σκεπασμένο με μεμβράνη. 

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!