Searching...
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014
Τρίτη, Ιουλίου 15, 2014

Κοτόπουλο ψητό με μέλι και λευκόσαρκα ροδάκινα


ΥΛΙΚΑ:

  • 1,8-2 κιλά κοτόπουλο (στήθος, κοπανάκια ή μπούτια, χωρίς τα κόκαλα τους) 
  • 1 κ. κ. μέλι 
  • 1 κ. κ. αλάτι  
  • ½ κ. κ. πιπέρι 
  • 3 κ. σ. παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 κ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί 
  • 60 ml μέλι, ζεσταμένο για να έχει λιώσει ελαφρά 
  • 2 μεγάλα ώριμα ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα 
  • 2 κ. σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο ή φυλλαράκια από πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε, λίγα-λίγα, τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές τους, για 5 περίπου λεπτά., μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. 
Τα μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί του φούρνου, προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα υπόλοιπα, σε δόσεις. 
Ρίχνουμε το ξίδι στο τηγάνι και ξεκολλάμε τις καραμέλες από το σοτάρισμα του κοτόπουλου, με μια σπάτουλα κι αφήνουμε το ξίδι να βράσει στο τηγάνι, για ½ λεπτό. 
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δούμε πως αρχίζει να καραμελώνει. Τότε το περιχύνουμε πάνω από τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να πάει παντού. 
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο, στους 180°C, φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. 
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα ροδάκινα και σοτάρουμε για 1,5 λεπτό μέχρι να ροδίσουν, ενώ τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην τα πολτοποιήσουμε. 
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε το ταψί με το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να ψηθούν μαζί για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να διαπιστώσουμε πως το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά και δεν είναι ροζ εσωτερικά. 
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσουμε. 
Την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα ροδάκινα ως γαρνιτούρα και τα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.  
Tip: Το φαγητό αυτό μπορεί να σερβιριστεί δροσερό ή χλιαρό.    

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!