Searching...
Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και πεπόνι


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 λεμόνι 
  • 1 κ. κ. μέλι 
  • 1 κ. κ. μουστάρδα με σπόρους σιναπιού     
  • 3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 500 γρ πεπόνι αργείτικο  
  • 500 γρ πεπόνι αρωματικό (όπως τα μοσχάτα ή τα λουτίφια) 
  • 2 κλωναράκια σέλινο σέλερι, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες, μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους (ψιλοκομμένα) 
  • 4 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 1 μαρούλι γαλλικό (σαλάτα) καθαρισμένο και κομμένο με το χέρι 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 4 καθαρά φιλέτα καπνιστής πέστροφας των 100 γρ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζουμε τα πεπόνια και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Τα κόβουμε σε κυβάκια. 
  • Ετοιμάζουμε ένα λαδολέμονο με το λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. 
  • Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας, του σέλινου-σέλερι και του μαϊντανού στα πιάτα, μοιράζουμε από πάνω τα κομμάτια του πεπονιού, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λαδολέμονο. 
  • Χωρίζουμε και τα φιλέτα της πέστροφας στα δύο και τα μοιράζουμε στα πιάτα. 
  • Τα πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε, συνοδεύοντας τη σαλάτα με φέτες μαύρου ψωμιού ντίνκελ.

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!