ΥΛΙΚΑ:
- 1 λεμόνι
- 1 κ. κ. μέλι
- 1 κ. κ. μουστάρδα με σπόρους σιναπιού
- 3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 500 γρ πεπόνι αργείτικο
- 500 γρ πεπόνι αρωματικό (όπως τα μοσχάτα ή τα λουτίφια)
- 2 κλωναράκια σέλινο σέλερι, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες, μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους (ψιλοκομμένα)
- 4 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μαρούλι γαλλικό (σαλάτα) καθαρισμένο και κομμένο με το χέρι
- αλάτι και πιπέρι
- 4 καθαρά φιλέτα καπνιστής πέστροφας των 100 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθαρίζουμε τα πεπόνια και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Ετοιμάζουμε ένα λαδολέμονο με το λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
- Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας, του σέλινου-σέλερι και του μαϊντανού στα πιάτα, μοιράζουμε από πάνω τα κομμάτια του πεπονιού, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
- Χωρίζουμε και τα φιλέτα της πέστροφας στα δύο και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε, συνοδεύοντας τη σαλάτα με φέτες μαύρου ψωμιού ντίνκελ.
Πηγή: athinorama.gr