Searching...
Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Πιπεριές γεμιστές με τυρί φέτα


ΥΛΙΚΑ:

  • 10-12 πράσινες γλυκές πιπεριές [κέρατο] *
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια [χωρίς τα σπόρια της]
  • 1/2 ματάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι. Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι ή με τα χέρια σας. Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον [προαιρετικά] τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι και πιπέρι.
  • Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού ή με τα χέρια σας παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές. [για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα].
  • Τοποθετείτε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινάλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο γκρίλ.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ή ανάμικτες.


Πηγή: sintayes.gr 
 
Back to top!