Searching...
Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014
Σάββατο, Ιουλίου 05, 2014

Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. μπισκότα βουτύρου της αρεσκείας σας [τύπου πτι μπερ]
  • 280 γρ. ψιλοκομμένο βούτυρο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/3 του φλιτζανιού  σκόνη κακάο
  • 4 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Παίρνετε μια φόρμα για κέικ  20 εκατοσ. περίπου και στρώστε τα πλαϊνά και τη βάση με αντικολλητικό χαρτί . [Χρησιμοποιήστε άν έχετε τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση]. 
  • Σπάστε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μπολ. 
  • Βάλτε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο, 2 κουταλιές κακάο, το μέλι  και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέστε τα αβγά και την υπόλοιπη σκόνη κακάου σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός. Προσθέστε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή και κολλώδη σάλτσα σοκολάτας.
  • Κρατάτε μια ποσότητα για να γλασάρετε γύρω γύρω το γλυκό σας, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν. 
  • Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, στρώστε το ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει. Ξεφορμάρετε το μεταφέρετε σε πιατέλα και γλασάρετε με το μείγμα που έχετε κρατήσει [στο ψυγείο] και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να κρυώσει. Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr
 
Back to top!