Searching...
Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Γλυκόξινο χοιρινό


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 350 γρ. ψαρονέφρι ή χοιρινό μπριζολάκι (μόνο το ψαχνό)
  • 2 καρότα μέτρια 
  • 2 κρεμμύδια, μέτρια 
  • 4 φέτες ανανά ( από κονσέρβα) 
  • 1 πιπεριά,κόκκινη ή κίτρινη
  • 1/2 φλ.τσ. μίνι καλαμποκάκια ( κονσέρβα)
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ. σ. κορν φλάουερ
  • σογιέλαιο για το τηγάνισμα 

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ:

  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 2 κ.σ.καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1/2 φλ.τσ.ξηρό σέρρυ ή κρασί απο ρύζι
  • πιπέρι 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

  • 1/2 φλ.τσ.ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 3-4 κ.σ. απο το σιρόπι του ανανά (ή περισσότερο)
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 3 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • αλάτι,πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας,σε βαθύ μπολ. Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Το βάζουμε στη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο, για 1 ώρα το λιγότερο. 
  • Πλένουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στραγγίζουμε τον ανανά ( αν είναι απο κονσέρβα) και κόβουμε κάθε φέτα στα έξι. Τον κρατάμε σε μπολ χωριστά. Κόβουμε τα σκόρδα στα δύο. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, εκτός απο το ζωμό και τη διατηρούμε σε μπολ.
  • Στραγγίζουμε το κρέας απο τη μαρινάδα και το στεγνώνουμε ελαφρά σε απορροφητικό χαρτί. Το πασπαλίζουμε καλά με κορν φλάουρ. Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε 4 κ.σ. σπορέλαιο μαζί με μία σκ. σκόρδο. Οταν κάψει, ρίχνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε, γυρνώντας το συνέχεια, με σπάτουλα, για 4'-5', μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε πιάτο.
  • Προσθέτουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 2'-3'. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε άλλα 2'. Προσθέτουμε τη σάλτσα (αφού τη χτυπήσουμε λίγο) και τον ανανά και αφήνουμε να δέσει 2'-3', ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε το κρέας στη σάλτσα λίγο πριν το σερβίρουμε, για να διατηρηθεί τραγανό. 

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!