Searching...
Σάββατο 5 Ιουλίου 2014
Σάββατο, Ιουλίου 05, 2014

Καλοκαιρινή τάρτα


ΥΛΙΚΑ:

  • 6 ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 μικρές μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σποράκια της, κομμένη σε κυβάκια 
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 8 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένες
  • 4 αβγά
  • 300 ml γάλα
  • 50 γρ αλεύρι
  • τα φυλλαράκια από 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι 
  • τα φυλλαράκια από 1 κλαράκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • 1 κ. κ. ρίγανη
  • 20 γρ βούτυρο
  • 100 ml ελαιόλαδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα κυβάκια από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια να μαραθούν λιγάκι, ανακατεύοντας τα συχνά. 
  • Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν για μερικά λεπτά. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα αφήνουμε όλα μαζί, να μαραίνονται σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα μυριστικά στο τηγάνι και αφήνουμε το μείγμα να σιγο-μαγειρεύεται, για 30 λεπτά. 
  • Μόλις μελώσει καλά, χτυπάμε τα αβγά με το αλεύρι και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μελωμένα λαχανικά στο μείγμα των αβγών. 
  • Μεταφέρουμε το νέο μείγμα σε μια ελαφριά βουτυρωμένη ταρτιέρα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 150ο C φούρνο για 30 λεπτά και σερβίρουμε την τάρτα μας ζεστή ή κρύα. 
  • Αν θέλουμε, συνοδεύουμε την τάρτα μας με τραγανές φετούλες μπέικον, που μπορούμε να ψήσουμε στη σχάρα, χωριστά. 

Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!