ΥΛΙΚΑ:
- 6 ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους, κομμένες σε κυβάκια
- 2 μικρές μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σποράκια της, κομμένη σε κυβάκια
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 8 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένες
- 4 αβγά
- 300 ml γάλα
- 50 γρ αλεύρι
- τα φυλλαράκια από 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- τα φυλλαράκια από 1 κλαράκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
- 1 κ. κ. ρίγανη
- 20 γρ βούτυρο
- 100 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα κυβάκια από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια να μαραθούν λιγάκι, ανακατεύοντας τα συχνά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν για μερικά λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα αφήνουμε όλα μαζί, να μαραίνονται σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα μυριστικά στο τηγάνι και αφήνουμε το μείγμα να σιγο-μαγειρεύεται, για 30 λεπτά.
- Μόλις μελώσει καλά, χτυπάμε τα αβγά με το αλεύρι και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μελωμένα λαχανικά στο μείγμα των αβγών.
- Μεταφέρουμε το νέο μείγμα σε μια ελαφριά βουτυρωμένη ταρτιέρα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 150ο C φούρνο για 30 λεπτά και σερβίρουμε την τάρτα μας ζεστή ή κρύα.
- Αν θέλουμε, συνοδεύουμε την τάρτα μας με τραγανές φετούλες μπέικον, που μπορούμε να ψήσουμε στη σχάρα, χωριστά.
Πηγή: athinorama.gr