Searching...
Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014
Κυριακή, Ιουλίου 06, 2014

Μαρμελάδα Βερίκοκο


ΥΛΙΚΑ:

  • 20 μεγάλα βερίκοκα χωρίς τα κουκούτσια
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • Λίγη φυσική βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα και τα βάζουμε στο ψυγείο ανακατεμένα με τη ζάχαρη. 
  • Την επόμενη ημέρα αδειάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα ανοίγουμε το μάτι και αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε το λεμόνι τη βανίλια, κατεβάζουμε το μάτι στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. 
  • Συχνά ελέγχουμε αν επαρκεί το νερό και αν όχι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Ισομοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα ως πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή: avragreen.gr
 
Back to top!