Searching...
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014
Κυριακή, Ιουλίου 06, 2014

Κοκτέιλ γρανίτα με λάιμ


ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι
  • 6 φράουλες πολτοποιημένες
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού  ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκος χυμός λάιμ
  • 1/4 φλιτζανιού τσαγιού ξύσμα λάιμ-μoσοχολέμονο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μέντας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μέντας,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν άλλα 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί ο βρασμός.
  • Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ,1 ½ φλιτζάνι τσαγιού  ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι, 6 φράουλες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει
  • και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι.Ανακατεύουμε καλά τα συστατικά του κοκτέιλ.
  • Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και το αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για μερικές ώρες ώστε να γίνει παγωμένο σαν παγωτό.
  • Όταν το βγάλουμε το ξύνουμε με ένα πιρούνι και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά με το μίξερ χειρός.
  • Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη να παγώσει.
  • Σερβίρουμε το κοκτέιλ όπως τα παγωτά.
Πηγή: sidagi.gr
 
Back to top!