ΥΛΙΚΑ:
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι
- 6 φράουλες πολτοποιημένες
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκος χυμός λάιμ
- 1/4 φλιτζανιού τσαγιού ξύσμα λάιμ-μoσοχολέμονο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μέντας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μέντας,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν άλλα 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί ο βρασμός.
- Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ,1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι, 6 φράουλες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει
- και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι.Ανακατεύουμε καλά τα συστατικά του κοκτέιλ.
- Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και το αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για μερικές ώρες ώστε να γίνει παγωμένο σαν παγωτό.
- Όταν το βγάλουμε το ξύνουμε με ένα πιρούνι και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά με το μίξερ χειρός.
- Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη να παγώσει.
- Σερβίρουμε το κοκτέιλ όπως τα παγωτά.
Πηγή: sidagi.gr