Searching...
Τρίτη 15 Ιουλίου 2014
Τρίτη, Ιουλίου 15, 2014

Τάρτα με κρέμα και ροδάκινα


Τραγανή ζύμη πάστα φλόρα γεμισμένη με αφράτη κρέμα κι από πάνω ζουμερά ροδάκινα. Μια από τις καλύτερες τάρτες του καλοκαιριού…

ΥΛΙΚΑ για μια ταρτιέρα διαμ. 26εκ.:

Για τη ζύμη:

  • 125γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 500ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 2 αβγά
  • ½ βανίλια στικ (ξυσμένα τα σποράκια) ή 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για την επικάλυψη:

  • 4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες μαζί με τη φλούδα τους
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 100γρ. ζάχαρη
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου ψημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν λίγο. 
  • Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μίξερ εξακολουθώντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ομοιογενές μείγμα. Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας. 
  • Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη σε σελοφάν για 15 λεπτά και στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί στης γέμισης και τα ροδάκινα της επικάλυψης.
  • Πλένετε και κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες. Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση και ρίχνετε τα ροδάκινα και τη βανίλια. Κουνάτε να πάει παντού το σιρόπι και από τη στιγμή που θα πάρει βράση ξανά, βράζετε για 2 λεπτά και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα ροδάκινα και κρατάτε το σιρόπι για άλλη χρήση.
  • Για την πατισερί: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τα σποράκια της βανίλιας ή τη βανιλίνη πάνω σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Αραιώνετε με λίγο από το γάλα της κατσαρόλας και μετά ρίχνετε όλο το μείγμα μαζί στην κατσαρόλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει, αλλά σκεπάζετε την επιφάνειά της με μεμβράνη πλαστική για να μην κάνει πέτσα. 
  • Ετοιμάζετε τη βάση της τάρτας: Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετείτε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, την πατάτε με το χέρι να ανοίξει καλά, τοποθετείτε από πάνω της ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Ξεκολλάτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύμη μαζί με την κάτω λαδόκολλα πάνω από μια ταρτιέρα και καλύπτετε με αυτήν τον πάτο και τα πλαϊνά της, φροντίζοντας να πάει παντού. Κόβετε όση ζύμη περισσεύει και τρυπάτε τη ζύμη στην ταρτιέρα με πιρούνι. Την αφήνετε 15 λεπτά στην κατάψυξη. 
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Ψήνετε την τάρτα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα. Την αφήνετε να κρυώσει. 
  • Ανακατεύετε την κρέμα πατισερί με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την απλώνετε στο εσωτερικό της τάρτας και διακοσμείτε από πάνω με τα ροδάκινα, ξεκινώντας από έξω και καταλήγοντας στο κέντρο της τάρτας. Πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου.
  • Αφήνετε την τάρτα για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.
Πηγή: sweetly.gr
 
Back to top!