Searching...
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ψάρι με σπανάκι στο φούρνο και λαχανικά


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό ψάρια μέτρια σε μέγεθος
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2-3 κρεμμύδια χλωρά
  • 2-3 σκόρδα χλωρά
  • λίγο άνηθο
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • λίγο κόκκινο πιπέρι
  • λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από την προηγούμενη ημέρα, τα αλατίζουμε και τους ρίχνουμε λεμόνι.
  • Την άλλη μέρα, καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κανονικά κομμάτια (περίπου 6-8 εκατοστά). Τα πλένουμε καλά, τους ρίχνουμε αλάτι, τα χειροτρίβουμε και τα στίβουμε καλά, ώστε να μην έχουν νερά.
  • Βάζουμε τα λάχανα στο ταψί, τους ρίχνουμε το λάδι και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε πάνω από τα λάχανα τα ψάρια, τα περιχύνουμε με λάδι, τα πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και τα ψήνουμε σε κανονικό φούρνο.
  • Το ψάρι με σπανάκι στο φούρνο είναι έτοιμο και σερβίρεται με λεμόνι.
Πηγή: nostimada.gr
 
Back to top!