Searching...
Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Αιγυπτιακά κρεατοπιτάκια (Sanbusak)



ΥΛΙΚΑ:
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο 
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι κανέλα 
  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι allspice
  • 1/2 κιλό αρνίσιο κιμά
  • 2 κουταλιές χυμό ντομάτας
  • 50 γρ. καβουρντισμένα κουκουνάρια
  • 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές μελάσα ροδιού (ή το χυμό ενός ροδιού)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • 2 φύλλα για πίτα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σοτάρετε σε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Προσθέστε την κανέλα, το τζίντζερ το allspice. Ρίξτε τον κιμά ανακατεύοντας καλά, και στο τέλος ρίξτε δύο κουταλιές χυμό ντομάτας, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια, τον κόλιανδρο, τη μελάσα ροδιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε δύο φύλλα για πίτα με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο και κόψτε καθένα σε τρεις λωρίδες. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα σε κάθε λωρίδα, τυλίξτε σε τρίγωνα και ψήστε τα αλειμμένα με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!