Searching...
Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Μεσογειακό χταπόδι στιφάδο με ελιές



ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκιές
  • 15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο 
  • 350 γραμμάρια ελιές μαύρες 
  • 2-3 φύλλα δάφνης 
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο 
  • Πιπέρι 
  • Λίγο μπούκοβο 
  • Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε 2-3 κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια. 
  • Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ρίχνουμε τις ελιές μέσα, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί και το χταπόδι.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος ελέγχουμε άν το χταπόδι μας έχει βγάλει πολλά υγρά. Άν έχει συμβεί αυτό, τότε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά και το χταπόδι μας να μείνει μόνο με τη σαλτσούλα του. 
Πηγή: eirinika.gr
 
Back to top!