Searching...
Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014
Κυριακή, Αυγούστου 03, 2014

Σαλάτα με ρόκα, παντζάρι, φινόκιο και βινεγκρέτ πορτοκάλι


ΥΛΙΚΑ:

Για τη σαλάτα:

  • 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
  • 150 γρ. παντζάρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε φέτες
  • 80 γρ. πορτοκάλι, φιλέτα
  • 120 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
  • Βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι:

  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 


Για τη σαλάτα:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι:
  • Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.
  • Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Πηγή: eirinika.gr
 
Back to top!