ΥΛΙΚΑ:
Για τη σαλάτα:
- 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
- 150 γρ. παντζάρι, κομμένο σε ροδέλες
- 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε φέτες
- 80 γρ. πορτοκάλι, φιλέτα
- 120 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
- Βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι:
- 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
- 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 170 γρ. ηλιέλαιο
- 170 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σαλάτα:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.
Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι:
- Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.
- Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Πηγή: eirinika.gr