Searching...
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014
Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014

Φιλέτο μοσχαριού με μανιτάρια σε κρασί


ΥΛΙΚΑ:

  • 4 φιλέτα μοσχαριού χωρίς το λίπος (180 γρ. το καθένα) 
  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι 
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 κούπες φρέσκα μανιτάρια τεμαχισμένα 
  • ¾ κούπας ροζέ κρασί 
  • ¼ κούπας μπαλσάμικο 
  • ¼ κούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Πασπαλίστε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και κατόπιν τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος, όπου έχετε ρίξει 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοκκινίσουν βάλτε τα στο φούρνου για περίπου 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ρίξτε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ψήστε τα μανιτάρια. Προσθέστε μετά από 5 λεπτά το κρασί και μετά από άλλα 5 λεπτά προσθέστε το μπαλσάμικο. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι.
  • Περιχύστε τα φιλέτα με τη σως που φτιάξατε και σερβίρετε.
Πηγή: iatronet.gr
 
Back to top!