Searching...
Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Λαβράκι με μαυρομάτικα και σπανάκι


ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):

Για το λαβράκι:

  • 800 γρ. λαβράκι φιλέτο (4 τμχ.), 50 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι

Για τα μαυρομάτικα:

  • 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 
  • 150 γρ. σπανάκι σοτέ
  • 60 γρ. σύγκλινο κομμένο σε μικρά καρέ 
  • 100 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο 
  • 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το λαβράκι:
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 
  • Αλατίζουμε, βάζουμε το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά του δέρματος και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα αλλά να παραμένουν ζουμερά.
Για τα μαυρομάτικα:
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. 
  • Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό, το σπανάκι και τα λαχανικά. 
  • Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
Πηγή: eirinika.gr
 
Back to top!