Searching...
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014
Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014

Φιλέτο σολομού με λευκή αρωματική σάλτσα


ΥΛΙΚΑ: 

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 60 γρ. φυτίνη
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας μανούρι λιωμένο στο μπλέντερ
  • ½ ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ καρύκευσε τα φιλέτα του σολομού με το αλάτι, το πιπέρι και τον τριμμένο κόλιανδρο. Πρόσθεσε 1 σφηνάκι ούζο και άφησέ τα για λίγο να μαριναριστούν.
  • Αλεύρωσε τώρα λίγο τα φιλέτα. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξε τη φυτίνη, ζέστανέ τη την ελαφρά και βάλε το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι. Κατόπιν πρόσθσε και τα φιλέτα και σωταρέ τα τόσο, όσο χρειάζεται, για να κάνουν μία ελαφριά κρούστα.
  • Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και κράτησέ τα στην άκρη.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό σκεύος ρίξε την κρέμα γάλακτος, το μανούρι και το 2ο σφηνάκι ούζου και ανακάτεψέ έως ότου λιώσει και ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Πηγή: cookoo.gr
 
Back to top!