Searching...
Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

Τρούφες σοκολάτας με πορτοκάλι


ΥΛΙΚΑ:

  • 330 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμ. μπισκότα βουτύρου χοντροσπασμένα
  • 1 φλ. τσαγιού στραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Για την επικάλυψη
  • κακάο
  • άχνη
  • τρίμματα σοκολάτας
  • χρωματιστή τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. 
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. 
  • Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. 
  • Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. 
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί). 
  • Με ένα κουτάλι γλυκού παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα. 
  • Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ή σε χρωματιστή τρούφα.

Πηγή: myrizeiglykiamanoula.blogspot.gr
 
Back to top!