Searching...
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014
Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014

Γεμιστό κοτόπουλο με ζαμπόν, τυριά και πιπεριές


ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα):
  • 3 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 6 φέτες τυρί τοστ
  • 6 φέτες ζαμπον
  • 90 γραμμάρια χοντροκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κόκκινη πιπερια + 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένες τουρσί ή φρέσκες
  • 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλάκι σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Μοιράζουμε από 2 φέτες ζαμπόν - τυρί φέτες, από 2 ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινη - πράσινη, από 4 κομματάκια παρμεζάνας στα τρία φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα  το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.
  • Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: sidagi.gr
 
Back to top!