Searching...
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Τηγανιτό χοιρινό φιλέτο


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο
  • μισό καρότο
  • δύο ματσάκια κόλιαντρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 3 γραμμάρια αλάτι
  • δύο κουταλάκια ξύδι
  • 2 γραμμάρια σκόνη κοτόπουλου
  • 5 γραμμάρια κρεμμύδι
  • ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ
  • λίγο μαγειρικό κρασί
  • λίγη σάλτσα σόγιας
  • λίγο άμυλο
  • λίγο πιπέρι
  • 4 κουταλάκια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβετε το κόλιαντρο, τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Κόβετε το χοιρινό φιλέτο σε χοντρές φέτες. Προσθέτετε λίγο μαγειρικό κρασί, αλάτι και πιπέρι για τη μαρινάδα. Στη συνέχεια, προσθέτετε άμυλο στις δύο πλευρές του φιλέτου.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε καλά το άμυλο και το νερό. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λάδι.
  • Σε ένα γουόκ βάζετε αρκετό λάδι και το ζεσταίνετε ώστε να γίνει καυτό. Στη συνέχεια, βάζετε το φιλέτο στο μπολ με το μείγμα από άμυλο και νερό. Βάζετε το φιλέτο στο τηγάνι. Το τηγανίζετε μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Το βγάζετε από τη φωτιά και στη συνέχεια το ξαναβάζετε και το τηγανίζετε μία ακόμα φορά, μέχρι να πάρει πιο βαθύ χρυσό χρώμα και το βάζετε σε ένα μπολ.
  • Ανακατέψτε το μαγειρικό κρασί, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη σκόνη κοτόπουλου σε ένα μπολ για να φτιάξετε τη σάλτσα.
  • Αφήστε λίγο λάδι στο τηγάνι κι αφότου κάψει, τηγανίζετε τις φέτες τζίντζερ, το καρότο και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις φέτες χοιρινού φιλέτου και τη σάλτσα και τα ανακατεύετε καλά με το κόλιαντρο. Το πιάτο σας είναι έτοιμο. 
Πηγή: greek.cri.cn
 
Back to top!