Searching...
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Πίτες τορτίγια με τονοσαλάτα και φύλλα ρόκας


ΥΛΙΚΑ (για 10 μέτρια wraps):
  • Πίτες τορτίγια (υπολογίζουμε 2 για κάθε άτομο) 
  • 2 κουτιά τόνο σε λάδι, στραγγισμένα καλά
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό)
  • 1/2 φλιτζ. τσ. μαγιονέζα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο 
  • 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένη, με κομμένα τα χοντρά κοτσάνια
  • Αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Φτιάχνουμε μια τονοσαλάτα, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά, εκτός από το αγγούρι και τη ρόκα. 
  • Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες, κατά μήκος· τις αλατίζουμε. 
  • Απλώνουμε τονοσαλάτα σε κάθε πίτα (αφήνοντας περιθώριο γύρω γύρω) και βάζουμε επάνω μια φετούλα αγγούρι και μερικά φύλλα ρόκας. 
  • Τυλίγουμε σφιχτά την πίτα σε ρολό και μετά την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο. 
Tips: Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε την τονοσαλάτα αρκετή ώρα πριν, ώστε να αφαιρέσουμε τυχόν υγρά που θα βγάλει. 


Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!