ΥΛΙΚΑ (για 10 μέτρια wraps):
- Πίτες τορτίγια (υπολογίζουμε 2 για κάθε άτομο)
- 2 κουτιά τόνο σε λάδι, στραγγισμένα καλά
- 1/2 λεμόνι (το χυμό)
- 1/2 φλιτζ. τσ. μαγιονέζα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι, καθαρισμένο
- 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένη, με κομμένα τα χοντρά κοτσάνια
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Φτιάχνουμε μια τονοσαλάτα, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά, εκτός από το αγγούρι και τη ρόκα.
- Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες, κατά μήκος· τις αλατίζουμε.
- Απλώνουμε τονοσαλάτα σε κάθε πίτα (αφήνοντας περιθώριο γύρω γύρω) και βάζουμε επάνω μια φετούλα αγγούρι και μερικά φύλλα ρόκας.
- Τυλίγουμε σφιχτά την πίτα σε ρολό και μετά την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Tips: Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε την τονοσαλάτα αρκετή ώρα πριν, ώστε να αφαιρέσουμε τυχόν υγρά που θα βγάλει.
Πηγή: athinorama.gr