Searching...
Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μελομακάρονα με μπίρα


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι μπίρα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • αλεύρι μαλακό όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμμ.)

Για το σιρόπι:

  • 1 ποτήρι μέλι
  • 2 ποτήρια νερό

Για το γαρνίρισμα: 

  • καρύδια, μέτρια κοπανισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή. 
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.
Για το σιρόπι: 
  • Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄. 
  • Όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.
Πηγή: argiro.com.gr
 
Back to top!