Searching...
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

Ένας διαφορετικός... κορμός!


ΥΛΙΚΑ:
  • 100 γρ. μαργαρίνη [κομμένη σε λεπτές φέτες]
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [κομμένη σε μικρά κομματάκια] *
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 40 γρ. σκόνη κακάο
  • 250 γρ.  μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροκομμένα **

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα πηχτό σοκολατένιο χυλό.
  • Μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το κακάο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτουμε και τα χονδροκομένα μπισκότα συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψάκι καλά στρωμένο με λαδόχαρτο 24 χ 24 εκ. περίπου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας: Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και συνδιαστούν τα υλικά. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το κρύο γλυκό, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε 16 σοκολάτες και το… απολαμβάνουμε…

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη σοκολάτα της επιλογής σας, όπως ημίγλυκη ή γάλακτος.
** Εναλλακτικά αντικαταστήστε τα 100 γρ. μπισκότα με ψιλοκομμένα καρύδια.

Πηγή: sokolatomania.gr
 
Back to top!