Searching...
Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα ξεροτήγανα


ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1 κρασοπότηρο ρακή
  • 1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 1 κουταλιά αλάτι

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό νερό
  • 5-6 κ.σ. κανέλα
  • ½ κρασοπότηρο μέλι
  • Λίγο λεμόνι
  • Καρύδια, κανέλα και σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 2 λίτρα ελαιόλαδο Άλτις κλασικό για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Σε μια λεκάνη βάλε το αλεύρι και άνοιξε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίξε μέσα τη ρακή, το λάδι, το αλάτι και το νερό.
  • Άνοιξε λεπτό φύλλο σε λωρίδα μήκους 1 μέτρου και κόψτο σε 4 μικρότερες.
  • Βάλε σε ένα τηγάνι να κάψει το ελαιόλαδo. Στη συνέχεια τύλιξε μια - μια τις λωρίδες στα δάχτυλά σου, ξεκινώντας από τα 2 δάχτυλα, μετά στα 3 και μετά στα 4 μέχρι να τελειώσει η λωρίδα.
  • Κόλλησε την άκρη της και ρίξε την στο καυτό ελαιόλαδo. Γύρισε με δύο πιρούνια τους κολλημένους αυτούς κρίκους ώστε να μη χάσουν το στρόγγυλο σχήμα τους.
  • Όταν ροδίσει το ξεροτήγανο, βγάλτο και ακούμπησέ το σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το ελαιόλαδo και μετά συνέχισε το τηγάνισμα.
  • Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε το σιρόπι! Βράσε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 15 λεπτά και στο τέλος πρόσθεσε το μέλι και το λεμόνι.
  • Παίρνεις τώρα ένα ένα τα ξεροτήγανα, τα βουτάς στο καυτό σιρόπι και αφού τα βάλεις σε μια πιατέλα τα πασπαλίζεις με τα καρύδια και την κανέλα. Καλή όρεξη!

Πηγή: cookoo.gr
 
Back to top!