Searching...
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες δίπλες


ΥΛΙΚΑ:
  • 6 αυγά
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 φλιτζάνια μέλι
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • Ηλιέλαιο SOL για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέσεις το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι και φτιάξεις τη ζύμη, χώρισέ την σε 8 ίσα μέρη και πλάσε με αυτά 8 μικρά μπαλάκια. Τύλιξε τα με μεμβράνη και άφησε να σταθούν για 1 ώρα.
  • Πάρε τώρα τα μπαλάκια και άνοιξε με τον πλάστη όσο πιο λεπτά φύλλα μπορείς. Αν έχεις μηχανή για ζυμαρικά πέρασέ την από εκεί και θα γίνει άψογη σε χρόνο «μηδέν». Με ένα μαχαίρι κόψε σε παραλληλόγραμμα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε μπόλικο λάδι να κάψει και ετοιμάσου να ψήσεις τις δίπλες.
  • Δίπλωσε τα φύλλα σε χαλαρά ρολάκια και βούτηξέ τα στο ηλιέλαιο, αφού όμως βεβαιωθείς ότι έχει κάψει καλά. Αφού πάρουν χρώμα βγάλ' τα και ακούμπησέ τα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Πάμε για το σιρόπι τώρα! Βάλε το μέλι και το νερό να βράσουν για μερικά λεπτά, αφαίρεσε τον αφρό και βούτηξε μέσα τις δίπλες για λίγα λεπτά.
  • Τέλος, βάλε τις Χριστουγεννιάτικες δίπλες σε μια πιατέλα και πασπάλισε με το καρύδι και την κανέλα.

Καλή όρεξη!
 
Back to top!