Searching...
Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Φασόλια αλά μαροκαίν


Η ανατολίτικη ονομασία της σε προϊδεάζει για περισσότερα μπαχαρικά - κατά κανόνα περισσότερο καυτερό πιπέρι - και ένα ακόμη μυστικό. Αυτή η μαροκινή φασολάδα δεν έχει σέληνο. Έχει όμως τζίντζερ, μαϊντανό και κόλιαντρο. Δοκίμασέ την για να... αλλάζεις τη γεύση σου σε πιάτα με όσπρια. 

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. μέτρια φασόλια, μουλιασμένα απο βραδύς και στραγγισμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάλε όλα τα υλικά σου σε χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα. Πρόσθεσε 2 λίτρα νερό και άφησε να πάρουν μία βράση.
  • Για τη χύτρα ταχύτητας: Σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Αν το φαγητό έχει ακόμη πολύ ζουμί, άφησέ το να βράσει μέχρι να μείνει μια παχύρευστη σαλτσούλα. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος ανάλογα με τα γούστα σου.
  • Για την κατσαρόλα: Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Αν όσο βράζει το φαγητό ξεμείνει από υγρά πρόσθεσε λίγο νερό. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος ανάλογα με τα γούστα σου.
Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!