Searching...
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2014

Κοτόπουλο φιλέτο γεµιστό µε µανιτάρια, cheddar και προσούτο


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τα ανοίξει για γέµισµα)
  • 8 φέτες προσούτο
  • 4 φέτες cheddar ή 100 γρ. τριμμένο 
  • 5-6 µανιτάρια champignon
  • κοµµένα σε φέτες
  • 100γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι µαύρο,
  • πιπέρι κόκκινο γλυκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουµε τα µανιτάρια µε το µισό βούτυρο. 
  • Ρίχνουµε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουµε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν. 
  • Ανοίγουµε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουµε. 
  • Προσθέτουµε σε κάθε φιλέτο 2 φέτες προσούτο (διπλωµένες), 4-5 φέτες µανιτάρια και cheddar. 
  • Τυλίγουµε σε ρολό τα φιλέτα και τα στερεώνουµε µε οδοντογλυφίδες σε 2 σηµεία. Στο ίδιο τηγανάκι βάζουµε το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουµε τα φιλέτα και από τις 2 µεριές, προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι µαύρο και πιπέρι κόκκινο γλυκό.

Tips: 
  • Αν έχουµε αµφιβολία για το πόσο καλά ψήθηκαν τα φιλέτα, τα βάζουµε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 170o C, αµέσως µετά το σοτάρισµα.
  • Αν περισσέψουν κάποια µανιτάρια, τα σερβίρουµε ως γαρνιτούρα µε τα φιλέτα.
Πηγή: agelioforos.gr
 
Back to top!