ΥΛΙΚΑ:
- 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (καλύτερα από μπούτι) κομμένο κύβους
- Μπέικον σε λωρίδες (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θα κόψετε το κοτόπουλο)
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες μεγάλους κύβους
Για τη μαρινάδα:
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/3 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 1/2 κουταλάκι κόλιντρο σκόνη
- Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
- Επιπλέον
- Ξυλάκια για σουβλάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αναμιγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και βάζετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 1 – 2 ώρες τουλάχιστον.
- Βγάζετε από τη μαρινάδα και τυλίγετε κάθε κομμάτι κοτόπουλο με μισή φέτα μπέικον. Το περνάτε στο σουβλάκι. Βάζετε μια φέτα πιπεριά και συνεχίζετε με κοτόπουλο, πιπεριά, κοτόπουλο κοκ.
- Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουμα ή στο γκριλ.
- Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: kalhmasorexi.blogspot.gr