Searching...
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2014

Σουβλάκι κοτόπουλο με μπέικον και πιπεριά


ΥΛΙΚΑ:

  • 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (καλύτερα από μπούτι) κομμένο κύβους
  • Μπέικον σε λωρίδες (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θα κόψετε το κοτόπουλο)
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες μεγάλους κύβους

Για τη μαρινάδα:

  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι κόλιντρο σκόνη
  • Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού 
  • Επιπλέον
  • Ξυλάκια για σουβλάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Αναμιγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και βάζετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 1 – 2 ώρες τουλάχιστον.
  • Βγάζετε από τη μαρινάδα και τυλίγετε κάθε κομμάτι κοτόπουλο με μισή φέτα μπέικον. Το περνάτε στο σουβλάκι. Βάζετε μια φέτα πιπεριά και συνεχίζετε με κοτόπουλο, πιπεριά, κοτόπουλο κοκ.
  • Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουμα ή στο γκριλ. 
  • Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: kalhmasorexi.blogspot.gr
 
Back to top!