Searching...
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014

Μίνι τσίζκεϊκ με κολοκύθα


ΥΛΙΚΑ:

  • 6 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 20 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  • 60 γρ. μπισκότα τζίντζερ
  • 125 γρ. τυρί κρέμα
  • 75 γρ. λιωμένη και μαγειρεμένη κολοκύθα, στυμμένη για να φύγει το νερό
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 50 ml σιρόπι καραμέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αρχικά, βάλε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα).
  • Αφού λιώσεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, τη σβήνεις και προσθέτεις τα κομματάκια της σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Στη συνέχεια, τρίψε στο μίξερ τα μπισκότα τζίντζερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα, βάλε τα σε ένα μέτριο μπολ και τέλος ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα.
  • Όταν το κάνεις αυτό, βάλε 6 χάρτινα φορμάκια κέικ σε ένα βαθύ ταψί και μοίρασε ομοιόμορφα το μείγμα του μπισκότου σε αυτά, πιέζοντας καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • Όπως είναι ζεσταμένος ο φούρνος μας, ψήσε τα για 8 λεπτά και στη συνέχεια άσε τα να κρυώσουν.
  • Πάρε τώρα το τυρί κρέμα, τη λιωμένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τη σκόνη βανίλιας, το αυγό και τα μπαχαρικά, ανακάτεψέ τα καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το μείγμα στα φορμάκια.
  • Όπως είναι τώρα το μείγμα στα φορμάκια ψήσε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξουν και στη συνέχεια κατευθείαν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Τέλος, βγάλε τα από τα φορμάκια, βάλε από πάνω από μία μπάλα παγωτό και λίγο σιρόπι καραμέλα και τα μίνι τσίζκεϊκ με κολοκύθα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 

Καλή απόλαυση!

Πηγή: cookoo.gr
 
Back to top!