ΥΛΙΚΑ:
- 6 μπάλες παγωτό βανίλια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 20 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
- 60 γρ. μπισκότα τζίντζερ
- 125 γρ. τυρί κρέμα
- 75 γρ. λιωμένη και μαγειρεμένη κολοκύθα, στυμμένη για να φύγει το νερό
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 50 ml σιρόπι καραμέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αρχικά, βάλε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα).
- Αφού λιώσεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, τη σβήνεις και προσθέτεις τα κομματάκια της σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Στη συνέχεια, τρίψε στο μίξερ τα μπισκότα τζίντζερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα, βάλε τα σε ένα μέτριο μπολ και τέλος ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα.
- Όταν το κάνεις αυτό, βάλε 6 χάρτινα φορμάκια κέικ σε ένα βαθύ ταψί και μοίρασε ομοιόμορφα το μείγμα του μπισκότου σε αυτά, πιέζοντας καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Όπως είναι ζεσταμένος ο φούρνος μας, ψήσε τα για 8 λεπτά και στη συνέχεια άσε τα να κρυώσουν.
- Πάρε τώρα το τυρί κρέμα, τη λιωμένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τη σκόνη βανίλιας, το αυγό και τα μπαχαρικά, ανακάτεψέ τα καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το μείγμα στα φορμάκια.
- Όπως είναι τώρα το μείγμα στα φορμάκια ψήσε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξουν και στη συνέχεια κατευθείαν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Τέλος, βγάλε τα από τα φορμάκια, βάλε από πάνω από μία μπάλα παγωτό και λίγο σιρόπι καραμέλα και τα μίνι τσίζκεϊκ με κολοκύθα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: cookoo.gr