Searching...
Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Xριστουγεννιάτικη πίτα με κιμά & κάστανα


ΥΛΙΚΑ:

Για τη γέμιση του κιμά:

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από την «ελιά»
  • 2 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. κάστανα χοντροκομμένα και βρασμένα
  • 100 γρ. Βιτάμ
  • 1 κύβο βοδινού
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • ½ κoφτό κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Για την πίτα:

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 250 γρ. βιτάμ λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Εκτέλεση για τη γέμιση του κιμά: Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνεις το Βιτάμ, τον κιμά, τα κάστανα και τα λαχανικά. Τα σοτάρεις καλά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτεις τα μπαχαρικά και σβήνεις με το κρασί.
  • Προσθέτεις τον κύβο και ένα ποτήρι χλιαρό νερό, και συνεχίζεις το μαγείρεμα έως ότου μειωθούν αρκετά τα υγρά και μαγειρευτεί καλά ο κιμάς. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Εκτέλεση για την πίτα: Ανοίγεις το κανταΐφι και το χτενίζεις μέχρι να ξεμπλεχτούν τα φύλλα του.
  • Άλειψε ένα μέτριο ταψί με τη μισή ποσότητα του βιτάμ. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου, άλειψε το μισό κανταΐφι με λιωμένο βιτάμ και άπλωσε τη γέμιση του κιμά με τα κάστανα πάνω στο κανταΐφι.
  • Με την υπόλοιπη ποσότητα από το κανταΐφι κλείσε τη γέμιση. Πίεσε όλες τις άκρες του ταψιού με ένα πιρούνι.
  • Άλειψε πάλι το κανταΐφι με το υπόλοιπο λιωμένο Bιτάμ.
  • Ψήνεις σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσει το φύλλο. 

Καλή όρεξη!

Πηγή: cookoo.gr
 
Back to top!