Searching...
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014

Τούρτα κορμός σοκολάτας



Υπέροχη και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που συνοδεύει τον καφέ μας!

ΥΛΙΚΑ:

Για τον κορμό:

  • 1 σακουλάκι συσκευασίας σαντιγί σκόνη
  • 1 κρέμα γάλακτος 250 ml με 35% λιπαρά
  • 1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
  • 3 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή νουτέλα
  • 2 πακέτα μπισκότα μαλακά για κορμό σοκολάτας
  • 1 βανίλια ή λικέρ της αρεσκείας μας

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
  • 125 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τον κορμό:

  • Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο κάδο του μίξερ στη δυνατή σκάλα χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα της σαντιγί τη λιωμένη κουβερτούρα, τη μερέντα και το άρωμα της επιλογής μας βανίλια και ενσωματώνουμε το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα του κέικ το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει γρήγορα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σ” αυτήν την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις παγώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γκανάς ομοιόμορφα.

Πηγή: sidagi.gr
 
Back to top!