Searching...
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

Ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και ροκφόρ


ΥΛΙΚΑ για 8-10 άτομα:  
  • 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα 
  • 3- 4 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 κουτ. του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3-4 κουτ. της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • ½ ματσάκι θυμάρι
  • 200γρ. τυρί ροκφόρ τριμμένο
  • 250γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου Σεβρ λιωμένο με πιρούνι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 250ml κρέμα γάλακτος 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και αφήνουμε τη ζύμη εκτός ψυγείου για 20 με 30 λεπτά ώστε να μαλακώσει.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένα φορμάκια για ταρτάκια έτσι ώστε να σκεπάζει τον πάτο και τα τοιχώματα τους. Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης και προψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου.
  • Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το πιπέρι.
  • Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, μοιράζουμε στα ταρτάκια το μισό μίγμα των τριμμένων τυριών και απλώνουμε από πάνω, το μίγμα των κρεμμυδιών.
  • Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα τυριών. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα ταρτάκια.
  • Ξαναβάζουμε τα ταρτάκια στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους. 
Πηγή: pillsbury.gr
 
Back to top!