Searching...
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

Τάρτα με γαλοπούλα, κίτρινα τυριά και πιπεριές Φλωρίνης



ΥΛΙΚΑ για 8-10 άτομα:  

  • 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα PillsburyΤΜ
  • 400γρ. φιλέτο γαλοπούλας (βραστό ή ψητό)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250γρ. διάφορα τριμμένα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ο.κ)
  • 3 αβγά
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και αφήνουμε εκτός ψυγείου τη ζύμη για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα έτσι ώστε να σκεπάζει τον πάτο και τα τοιχώματα και τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια της.
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη γαλοπούλα, τον μαϊντανό και τα τριμμένα τυριά.
  • Σπάμε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε το μίγμα της γαλοπούλας με το μείγμα των αυγών και αδειάζουμε τη γέμιση στη ζύμη.
  • Ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.

Tip: Για να γίνει πιο τραγανή η ζύμη μας την προψήνουμε για 10 λεπτά και πριν προσθέσουμε τη γέμιση, την αφήνουμε να κρυώσει και την αλείφουμε με λίγο ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο.

Πηγή: pillsbury.gr
 
Back to top!