Searching...
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα



Είναι μια ξεχωριστή συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους. Ειδικά αν λατρεύεις την γεύση από τα παντζάρια που ξεκινούν σιγά, σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. 

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό παντζάρια
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ ζάχαρη σκούρα
  • 4 κ. σ ξίδι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Κόψε τα πράσινα φύλλα με από τα παντάζεια, πλύνε τους βολβούς και βράσε σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου.
  • Άφησε τα να κρυώσουν, ξεφλούδισέ τα και κόψε σε ροδέλες.
  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλι κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Άφού ζεσταθούν καλά πρόσθεσε τις ροδέλες παντζάρια.
  • Σόταρε ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Πρόσθεσε λίγο αλάτι και πασπάλισε με τη μαύρη ζάχαρη. Συνέχισε να ανακατεύεις για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
  • Σβήσε με το ξίδι και ανακάτεψε ζωηρά.

Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!