Searching...
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Ψαρονέφρι σωτέ με δαμάσκηνα


ΥΛΙΚΑ:

  • 240 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 20 δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 900 γρ. ψαρονέφρι ( 2 τεμ. των 450 γρ.)
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 120 ml. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Βάζουμε το κρασί σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. Αφήνουμε τα δαμάσκηνα να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια των 2 εκ. Πασπαλίζουμε και τις 2 πλευρές των κομματιών με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σωτάρουμε για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα.
  • Στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα και κρατάμε 1/2 φλ.τσ. απο το κρασί που έχουν μαριναριστεί.
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα δαμάσκηνα και το κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του κρασίου στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μοιράζουμε το ψαρονέφρι στα πιάτα και περιχύνουμε τη σάλτσα με τα δαμάσκηνα.


Πηγή: cookbox.gr
 
Back to top!