Searching...
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και σπανάκι



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ: 

  • 4 μανιτάρια portobello
  • 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ. σούπας ξινόγαλα
  • 1 πιπεριά καυτερή μικρή (ξεσποριασμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Χτυπάμε τη φέτα με το ξινόγαλα και την καυτερή πιπεριά στο μίξερ ώστε να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  • Στη συνέχεια κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα.
  • Σε ζεστό ελαιόλαδο σε τηγάνι, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο για 5 λεπτά.
  • Αναμιγνύουμε το μείγμα σπανάκι με το μείγμα τυριού. Προσθέτουμε το δυόσμο και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 C.
  • Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά ως ορεκτικά.

Πηγή: sidages.gr
 
Back to top!